Nyheter 2005

 

HIPP HURRA FOR A-GJENGEN!

1 ÅR I DAG...

VI VIL TAKKE DERE FOR DET ÅRET SOM HAR GÅTT, TUSEN TAKK FOR UTROLIG FINE TILBAKEMELDINGER - DET VARMER ET OPPDRETTERHJERTE!

LYKKE TIL MED HD/AA RTG.  SOM STÅR FOR DØREN!!

 

 

 

O' DU HELLIGE ....

Hva er det med oss og ELG?? For noen dager siden sier Thomas etter atter en gang å hørt på mine begrensninger med turgåing pga elg, -derre episoden vi opplevd e glæmt for læng sia... kjæm aldri te å sje igjæn!!

Vel vel... I går kveld skulle han ta kveldsturen med hundene, og spurte om jeg og lille Ninni skulle være med - det var så vakkert ute med MASSE nysnø. Nei tenkte jeg, hvis Ninni blir full av snø og hun ehem... ligger i sengen vår, blir det så bløtt - vi blir hjemme! Han hadde vel vært ute i en tre kvarters tid da telefonen ringer... Thomas anpusten i andre enden: du den episoden med elgen sist var ingenting mot den vi hadde no!!! Fytti hellige moses... jeg er glad jeg var hjemme var det første jeg tenkte! -Hvordan er det med dere da? var det andre jeg tenkte..Jo han hadde leita etter Oona i 5 min.'s tid før han fant henne forskremt inn i skogen! Det som hadde skjedd var at Alma den lille rotta hadde plutselig stoppet og bjeffet inn mot skogen, hun hadde sett de to elgene og ikke Thomas. Det var nok til å utløse fullt raseri hos elgen - hun sprang mot Oona stakkar, uskyldig som hun var, og hoppet og slo med føttene - som sist var det kun millimetre som reddet Oona!! MEN så.... elgen tenkte nok at hvis hun klarte å knerte han to bente som til stadighet var ute med disse ufordragelige hundene så kanskje hun fikk fred!! Som tenkt så gjort... Hun ga opp jakten på Oona og tok Thomas istede, kanskje stygt gjort med kan ikke la være å humre og le for meg selv når jeg ser for meg det synet. Thomas prøver så godt han kan å løpe for livet utover åkeren med snø opp til knærne:-) og tar jeg ikke feil så roper og hyler han og prøver å samle hunder som løper til alle kanter!! Når elgen gav opp, var Oona borte og Thomas trodde elgen hadde truffet henne. Han måtte på leting og fant henne som sagt forskremt inne i skogen og vågen så vidt å komme fram!

Jeg har fått streng beskjed fra Thomas at jeg får IKKE lov å kalle denne elgen mannevond da, han forsvarer hennes oppførsel ettersom Alma bjeffet!! Men men.... det er ingen som kan si hva jeg kan tenke opp i hodet mitt :-)

 

VI ØNSKER ALLE VÅRE BERNERVENNER

EN RIKTIG GOD FØRJULSTID

VI SER FRAM TIL GODT SAMARBEID OGSÅ I 2006

NINNI er ankommet....

til Bernerdamenes store fortvilelse! Alle 3 fikk bakoversveis av den virvelvinden av en baby som kom inn og stormet over huset!! Nå etter noen timer har freden senket seg noe, Oona's morsinstinkt har våknet, Alma har myknet litt, hun kan gå bort å lukte på... men mor selv - Nelly er dypt skuffet over mor som har dratt inn en slik skapning i huset! Det er utrolig at en bitteliten Amerikanerdame på 2,5 kg. kan ha slik selvtillit - hun eier huset allerede:-)

TAKK VIBEKE OG KARL EDDIE FOR DEN HÆRLIGE JENTA!! Dere har gjort en kjempejobb...

Bilder kommer når raketten i rompa hennes har sluknet og hun kan bli festet på film!!

 

21/11

NKK Vikingeskipet Hamar

94 påmeldte BS,

dommer: Jens Ramsing, DK (juniorer: Knut Sigurd Wilberg)

Nellvyill's All Body'n Brain: 2JK

Nellyvill's Alma Matra: 1JK-2JKK m.HP - uplassert i VK

Apoletano's Kiwi Kanelli: 1AK-uplassert i VK

(BIR: NORD Uch KBHV-05 Gossine Gatziana av Hiselfoss - BIM: N Uch Nord JRW-04 Sargas av Milkcreek)

  Grattis til Oona's kullsøsker Oda med storcertet på 2 års dagen

Grattis så mye til Gro med beste oppdretter av 4 og tilslutt BIS2 til Kennel Hiselfoss!!

Alma
Albin

 

STATESMAN CARNIVAL - "NINNI"

Mange ukers venting er snart over... Mandag neste uke henter vi hjem Ninni fra Kennel Statesman på Støren. Tusen takk for tilliten Vibeke og Karl Eddie - vi gleder oss til å få hjem denne herlige hurrajenta... Stakkar Berner damene, de skal virkelig få noe å bryne seg på - en vill og GAL Amerikaner jente!

Se flere bilder av henne her...

 

13/11

Orkanger HK, 31 BS påmeldt

dommer: Helge Werner Hagen,Norge

Nellyvill's All Body'n Brain: 1-1JKK

Nellyvill's Anja Alegria: 1-4JKK

Nellyvill's Alma Matra: 1-5JKK

Nellyvill's Akina Vida: 2JK

Apoletano's Kiwi Kanelli: 1-3VK m/CK, 4 BTK

Bir:Nuch Misteltein Autumn Presious Rose - Bim: Melkebarts Asterix

 

 

Se bilder fra dagen her

Vi har hatt besøk fra Notodden. Silje og Vardel kom å overnatta her fra mandag til tirsdag. Vardel skal videre opp til Namsos og et naturlig stoppested var selvfølgelig her. I dag tidlig skulle vi gå en liten tur rett utfor her i skogen, vi kom ikke langt før vi måtte bråsnu og løpe hjem for hvem andre enn hu elgvenninda mi hopp rett foran oss på stien!! I Namsos skal Vardel regjere gården til Trude Grindberg sammen med Berner tispene Embla og Isa... Det var jaggu flaks du fikk med deg valpen din Trude - han har jeg glatt hatt hjemme her ja... Nydelig liten skapning!! Takk for koselig besøk og til alle både Silje, Vardel og Trude - og lykke til!

 

2/10

NKK, Fredrikstad

58 BS påmeldt, Dommer: Per Kr. Andersen, N

Apoletano's Kiwi Kanelli: 1AK-5VK m.CK

Nellyvill's Alma Matra: 1-2 JKK m. HP

Bir: Sixtine Bim: N SUch Dico Dino av Hiselfoss

Almas debut i juniorklasse 2 dager etter fylte 9 mnd.

Nelly smasker med mamma'n sin:-)

Siden vil i de nærmeste dagene bli oppdatert med ny bakgrunnsfarge og skriftfarge, dette vil ta litt tid. I mellomtiden vil siden virke litt rotete!

 

EN UFORGLEMMELIG LØRDAG...

Jeg sitter her skjelven og kroppssyk etter lørdagens turopplevelse. I forkant må jeg bare fortelle at jeg i mange år har hatt angst for elg, det er min største frykt - det setter begrensninger i mitt liv hver eneste dag! Ikke kan jeg gå akkurat der, ikke kan jeg gå etter det er mørkt osv. osv... og det er ikke så enkelt når man har hunder som skal på tur flere ganger om dagen og vi bor regelrett i skogen!!

Nå på lørdag skulle vi ut på en handlerunde før mor i huset skulle på vinkveld sammen damene på jobb. Vi skulle bare på en liten lufterunde med hundene først, Thomas, Gine, meg og våre 3 hunder og Anja (fra A-kullet)som er i "pensjon" her noen dager. Hundene er som vanlig løse, og de "suller" rundt i sin egen verden. Thomas sier plutselig: se hvem som står der og ser på oss - hvem andre enn ei elgku med to kalver står noen meter unna. Hundene står i en klynge foran elgen og har ikke sett den. Oona vil leke med de andre og hopper litt rundt - DER tenner elgen og løper i vill fart inn i klynga med hundene samtidig som hun slår og slår med framføttene!! Jeg tror faktisk jeg dør der jeg står... dere kan bare forestille dere den følelsen når hun går opp på bakføttene og slår med den farten og kraften med framføttene midt i klyngen der MINE umistelige damer står. Plutselig ser vi Oona i en h...fart med elgen i hælene, millimetre fra å treffe henne over ryggen. Thomas river Gine med seg og vi legger på sprang mot bila samtidig som vi - ikke roper - men hyler på hundene. Alma stakkar kom krypende fra buskene, de andre i vill fart. Ingen av våre hunder har vært interessert i elg før, og jeg tror nok at etter dette møte går de iallefall ikke mot den! Jeg har aldri vært så nære å miste mine hunder, og tenk stakkar Gine som så på - hun kunne virkelig få problemer! Her var det ikke snakk om å bli skadet, det var enten å komme seg unna eller DØ! Ingen som ikke har opplevd en illsint elgku kan i sin villeste fantasi tenke seg hvilke krefter som er i sving.

...Og hva med meg og angsten min....joda over ett døgn etter så er jeg ennå kvalm, uvel og tenker med gru på alle de forskjellige utfall denne episoden kunne få. Gjett hvem som går tur med hundene de nærmeste dagene? Jepp... Thomas!

 

 

3/9

Steinkjer Hundeklubb, Steinkjer

9 voksne påmeldt, 2 valper påmeldt

Dommer: Hans Almgren,Sverige

Apoletano's Kiwi Kanelli:

1AK-1VK m. CERT, 1BTK - BIR

Senere på dagen var det duket for gruppebedømmelse og av 16 raser går Nelly hen å blir 2BIG!

Kritikker her

Dommer valper: Arne Foss, Norge

Nellyvill's Alma Matra: BIR

Nellyvill's All Body'n Brain: BIM

Senere på dagen ble Alma plassert som 4BIG av rundt 10 raser

Dette var valpenes siste valpeshow, neste gang er det juniorkl.som står for tur!

3/9

Narvik

Dommer: Elina Tan Hietalahti, Finland

4 påmeldte valper

Nellyvill's Aragorn Apache: BIM

Gratulerer så mye!!

BIM Kaizer Kompis av Hiselfoss og BIR Apoletano's Kiwi Kanelli - Nelly

 

 

 

BIM Albin og BIR Alma

 

 

 

28/8

Trondheim Hundefestival, Tr.heim

10 voksne påmeldt, 2 valper påmeldt

Dommer: Kurt Nilsson, Sverige

Nellyvill's Alma Matra BIR valp

Nellyvill's All Body'n Brain BIM valp

Apoletano's Kiwi Kanelli:

1Ak-2vk m.CK,2BTK

Les Kritikker og se bilder her

 

Nelly

27/8

Trondheim Hundefestival, Tr.heim

12 påmeldte voksne, 2 påmeldte valper

Dommer: Ronnie Ryie, Sør-Afrika

Nellyvill's Alma Matra BIR valp

Nellyvill's All Body'n Brain BIM valp

Apoletano's Kiwi Kanelli:

1Ak-2vk m.CK,3BTK

Les Kritikker her

Et lite utdrag fra helgen:

På fredag jobbet jeg til kl.19.00, dro på utstillingsplassen å satte opp telt før jeg raste hjemover for å stelle de 2 jeg skulle stille. Opp kl.0600 på lørdag og dro avgårde. Var på utstilling hele dagen, dro hjem for å dra på fest, det skulle være kurvfest så jeg måtte lage mat å ha med. På hjemturen kjøpte jeg 2 kg.kylling, pæreskinke og fenalår med masse tilbehør. Kom hjem å la opp et delikat fat, og hjemmelaget  potetsalat. Da var kl.18.45 og vi skulle dra i litt over sju. jeg hoppet i dusjen og da jeg kledde på meg hørte jeg noen merkelige lyder fra hundene... Dere kjenner sikkert følelsen jeg hadde da jeg la sammen 2+2....MATFATET!!!!!! Joda...det var bare salaten som lå der rensleiket, kylling, fenalår, pæreskine, redikker,melon,appelsinskiver ALT var borte!!  Ikke bare var det krise med maten til festen - men hva med magen til hundene, tenk 2 kg. kylling m. bein og spekemat som er sååå salt! ja ja... enden på visa var at vi måtte innom butikken på vei til festen og hundene måtte være med så vi kunne lufte dårlige magen i løpet av festen!! Fikk sove noen få timer før neste utstillingsdag som varte fram til 18.00... Sliten?? Tja....

  

Alma

Albin

6/8

NBSK avd.Hedmark, Moelv

124 BS påmeldt

Dommer: Liz-Beth C.Liljequist (S)

Nellyvill's All body'n Brain 2.beste hanne

Nellyvill's Alma Matra nr.2 i 6-9 mnd.tispe av 8 stk.

Les kritikkene her

Apoletano's Kiwi Kanelli 2 AK - kritikken her

 

Dagens beste hunder ble:

BIR: Norduch Nordv-02 Catarina Carera av Hiselfoss

BIM: N SUch Disco Dino av Hiselfoss

Grattis til eiere og til oppdretter Gro!

 

Albin

Alma

26/6

NKK, Tr.heim

61 BS påmeldt,

Dommer: Birgitte Schjøtt, DK

Apoletano's Kiwi Kanelli: 1AK

Apoletano's Oona Mi Amore 2AUK

Vil gratulere Gro med beste oppdrettergruppe, en pen kvartett!

 

Kennel Hiselfoss - Beste oppdretter

25/6

Trønderspesialen, Skjetlein

86 BS påmeldt

Dommer:Jan Herngren, Sverige

Nellyvill's All Body' Brain: BIM valp

Nellyvill's Alma Matra: upl.

Nellyvill's Anja Alegria: upl.

Apoletano's Kiwi Kanelli: 1AK

Apoletano's Oona Mi Amore: 1AUK

Se mere bilder her

 

BIM: Albin og BIR: Ichiban (eier:Dagfrid Hokstad) med dommer Jan Herngren

19/6

Valper:

5 BS valper påmeldt

Dommer:Harald Røkke, Norge

BIR: Nellyvill's All Body'Brain

BIM: Nellyvill's Alma Matra

 

 

Voksne:

20 BS påmeldt:

Dommer: Elina Haapaniemi, Finland

Apoletano's Oona Mi Amore: 0

Jeg vil informere litt hva som skjedde ettersom Oona fikk den noe overdrevne premiegraden:

Dommer skulle se bittet og det gikk helt ok, så oppdaget hun at Oona mangler p4 og ville se litt nærmere. Da rykket Oona til seg hodet og dommeren hoppet til og ropte ut.....Oona ble da skeptisk og ville ikke vise tenner mere! 3 tisper var skeptiske til dommeren så hva det var vet vel bare de firbente!!

18/6

Surnadal & Rindal HK, Oppdal

Valper:

3 BS valper påmeldt

Dommer: Anne Indergaard, Norge

BIR: Nellyvill's All Body'Brain

BIM: Nellyvill's Alma Matra

Albin ble senere plassert som 5BIG av 8 raser

 

 

Voksne:

11 påmeldte

Dommer: Arne Foss, Norge

Apoletano's Oona Mi Amore:

1-1 HP, 2VK CK-2 BTK

 

Vi vil gratulere Marianne Myrmo og Kassi med Cert og dermed NUCH!

 

 

14/6

NKK, Trondheim

2 BS valper påmeldt

Dommer: Glenda Cook, Australia

BIR: Nellyvill's Alma Matra

BIM: Nellyvill's All Body'n Brain

Alma ble senere plassert som 4BIG av 7 raser

 

se flere bilder her

foto: Marit Jenssen (Kennel SkinDeep)

5/6

                                                      

OHK, Orkanger

4 BS valper påmeldt

Dommer: Anita Barbro Stensheim

Nellyvill's All Body'n Brain: BIM

Nellyvill's Alma Matra: BIR-2BIG

Nellyvill's Anja Alegria: nr.2 i 4-6 mnd.

Nellyvill's Abina Lagopus: nr.3 i 4-6 mnd

 

 

    

 

 

4/6

NDK, Troms og Finnmark

Tromsø

6 BS valper påmeldt

Dommer:Trygve Heyerdahl

Nellyvill's Aragorn Apache: BIR -5BIG valp

Gratulerer så mye til Anne og Roger - flott jobba!

17/5

NBSK's spesialutstilling Geilo-05

Dommer: Marion Klok't - Hart, Nederland

Valper

36 påmeldte valper

Nellyvill's Are Armani nr.4 i 4-6 mnd hann

Nellyvill's All Body'n Brain nr.5 i 4-6 mnd hann

Nellyvill's Alma Matra nr.4 i 4-6 mnd tispe

Nellyvill's Abina Lagopus uplassert i 4-6 mnd

Se mere Geilo her

 

Alma's debut i ringen

 

9/5

DANIEL FYLLER 11 ÅR

GRATTIS MED DAGEN GUTTEN VÅRRES, VI E GLA I DÆ!!

HÅPER DU FÅR EN FLOTT DAG

 

 

24/4:

Utstilling Sunndalsøra, dommer Birgitta Roos Børjesson - 19 påmeldte BS

Oona 1-1AUKK m.HP-4VK

 

Flere bilder her...

 

 

 

 
     

25/2:

GINE 3 ÅR!!!

HIPP HURRA FOR PRINSESSA VÅR, VI E SÅ GLAD I DEG ALLE SAMMEN.

  

Har jeg ikke fått stilig bil av mamma, pappa og Brore da?? Den er elektrisk, så nå skal jeg kjøre selv når vi er på tur med hundene!!

 

25/2:

Da har valpene begynt å dra til sine nye hjem, men ennå kan vi kose oss noen dager til med 3 stk. før de drar. Vi vil ønske dere alle lykke til med valpen, jeg vet dere vil ta godt vare på den med masse kjærlighet og omsorg!

Til høyre ser dere kaken Kjellrun (matmor til Abina) laget til oss!! Den var like god som den var lekker....