Valpedagbok E-kullet (Bitte og Vebjørn)

Valping er beregnet til 15.august -08

Torsdag 14/8

Uke 9:

FØDSEL PÅGÅR!

Kl: 17.55 - hanne

Kl: 16.10 - tispe

Kl: 15.35 - tispe

Kl: 13.50 - tispe

Kl: 13.15 - tispe

Kl: 11.50 - hanne

 

Fredag 8/8

Uke 8:

PÅ UTSIDEN...

PÅ INNSIDEN

Da har vi gått inn i den siste uka før valpene kommer og mors nyskjerrighet kan stilles... kjønn og tegninger kan vi dessverre ikke se på rtg men ca antall kan vi iallefall se... I går var Bitte med på jobb og resultatet ser dere over, 6-7 valper . Vanskelig å se eksakt for hun var stappfull av mat :-) Og det gjenspeiler Bitte gjennom hele drektigheten - veldig matglad. Ikke lik mamma'n sin der iallefall, Nelly spiser knapt på 9 uker.

I helgen er siste finpuss på pelsen - klipp, vask og føn... kanskje vi må klippe fram noen pupper så det blir lettere for valpene å finne fram! Også må valpekassen opp, da begynner nedtellingen for fullt...Nelly kom på dag 60 sist, og hvis Bitte har tenkt å gjøre det samme har jeg det travelt ...

Magemål uke 8: 104 cm

Magemål uke 7: 101 cm

Magemål uke 6 : 93 cm

Magemål uke 5 : 91 cm

Magemål ved start: 85 cm

Fredag 1/8

Uke7:

Den siste uken har magen til Bitte virkelig skutt i været (det var kanskje ikke så god beskrivelse på en mage men...) Hun har mage helt fram til skuldrene, helt stappa!! (",) Hun har kjempematlyst og stjeler gjerne fra dem som ikke sluker maten like fort som hun selv!  Bitte som gikk fra å være en veldig spretten og gjennomtrenet hund er nå ekstrem tung å be med på tur. Eller det vil si - hun vil gjerne men når vi har kommet litt opp i skogen må hun på med bånd for i det hele tatt å kunne følge på! Litt greit å ha henne i bånd også, det er så mye huggorm her, og jeg vil ikke at en drektig tispe skal bli bitt! Ingen andre heller for den saks skyld... Her hjemme koser hun seg med å sove sove sove og spise... Legger seg et stykke unna de andre, vil være litt for seg selv. Nå skal vi begynne å kjenne liv også - det blir jeg aldri lei av å kjenne, de små føttene som kjennes gjennom magen! Til uka tar jeg med Bitte på jobb for å ta rtg. blir spennende å se hvor mange som gjemmer seg der inne. Tror det er et rimelig stort kull...

Magemål uke 7: 101 cm

Magemål 6 uker: 93 cm

Magemål 5 uker: 91 cm

Magemål ved start: 85 cm

Fredag 25/7

Uke 6:

Magen vokser for hver dag, men det som er litt snedig er at det vises ikke så stor forskjell på målebåndet fra forrige uke. Bitte er nå et mareritt å ha med på tur, vil ikke vil ikke!! Har begynt på valpefôr og har økt antall måltider pr. dag - spiser med enorm matlyst! De første ukene av denne drektigheten gikk så fort at det er nesten uvirkelig å snart skal begynne å tenke på å vaske valperommet og kassa snart igjen!

Magemål 6 uker: 93 cm

Magemål 5 uker: 91 cm

Magemål ved start: 85 cm

Mandag 21/7

Uke5 (dag 38):

Ettersom vi har vært på ferie har jeg ikke fått oppdatert ang. Bitte ennå. Det var akkurat for tidlig å ta ultralyd når jeg dro på ferie så jeg måtte bare innfinne meg med en ny verden... ikke lurkikke i magen på tidlig tidspunkt(".) Vanskelig det for en utolmodig sjel! Det ble tidlig klart at Bitte hadde alle mulige tegn på drektighet men som vi vet er alle tisper som er parret drektig i hode sitt... Hun begynte tidlig å komme opp i 2.etg. tidlig morgen for å ligge i sengen (hundene er ALDRI i 2etg. - de har faktisk aldri gått i trappa engang) Hun satt som sin mor Nelly alene og bare stirret i taket/ut i rommet, hun hadde ulvehunger de første ukene, og hun slimet veldig. Når vi dro på ferie kom ennå fler "symptomer" - ville bare være for seg selv - vekk fra de andre hundene, men det sterkeste hun viste overfor oss var at hun nektet å være med Thomas på joggeturer! Hun som alltid har vært først i løypa og ingen klarer å slite henne ut! Målte henne rundt magen på 5 uker og hun hadde lagt seg ut 6 cm fra uke 4. Hun skiller seg veldig ut fra de andre tispene mht mat, hun har ikke vært kvalm eller dårlig matlyst - og godt er det! forferdelig å stå å steke pannekaker og biff tidlig på morgenen før jobb (",)

Magemål 5 uker: 91 cm

Magemål ved start: 85 cm