J-Kull

Født: 25/12-11

Mor: CH. Nellyvill's Easy Joy

Far: CH. Ola Odelsgutt av Hiselfoss

Regnr. Navn Bosted HD AA Utstilling Annet
NO32099/12 Just A Flirt "Jäger" Eidsvoll - - - -
NO32100/12 Joyride "Sushi" Knl. Nellyvill - - - Knl. Nellyvill
NO32101/12 Just Dropped In "Kari" Great Britain - - - Homepage

Stamtavle/Pedigree

N S FIN DK NORD LAT LIT EST BALT INTuch SV-08 LATW-08 ESTW-08 NV-08 DKV-09 NV-09 FINV-09 NV-10

Ola Odelsgutt av Hiselfoss

FIN NORD INTuch NORDV-03 KBHV-04 Zandrinas Gibson

Such SV-99 Zandrinas Omar Sharif

Such SV-99 Zandrinas Omar Sharif

N DK INTuch Ille Ville Isprinsesse av Hiselfoss

Such

Doremis

Tabasco Birkson

Simiti's

After Eight

Nuch Nellyvill's Easy Joy

NS FIN DK NORD UCH

Vebjørn Viking av Hiselfoss

Nuch Yanabo's Caspar Casanova

N S DK NORD INTuch Enslige Evelina av Hiselfoss

NUCH Nellyvill's Bitter Sweet NSUCH  Nøklebyåsen's Oliver Twist
Apoletano's Kiwi Kanelli

Valpedagbok

Hverdagsbilder / Our everyday life...

Valp/

Puppy

Født/

Born

Fødselsvekt/

birthweight

1uke/

1week

2uker/

2weeks

3uker/

3weeks

4uker/

4weeks

5uker/

5weeks

6uker/

6weeks

7uker/

7weeks

8uker/

8weeks

Hann 16:00
540 gr.
1220
1900
2950
- 5700 - 8400 9800
Tispe1 17:15
480 gr.
1070
1600
2600
- 4600 - 6700 7900
Tispe2 19:20
500 gr.
1085
1700
2700
- 4800 - 7200 8600

8 UKER/WEEKS

 

Nellyvill's Just A Flirt "Jäger"

 

 

Nellyvill's Joyride "Sushi"

 

 

Nellyvill's Just Dropped In "Kari"

 

7UKER/WEEKS

 

 

Nellyvill's Just A Flirt "Jäger"

 

 

Nellyvill's Joyride "Sushi"

 

 

Nellyvill's Just Dropped In "Kari"

6 UKER/WEEKS

 

 

Nellyvill's Just A Flirt "Jäger"

 

 

Nellyvill's Joyride "Sushi"

 

 

Nellyvill's Just Dropped In "Kari"

 

5 UKER/WEEKS

 

Nellyvill's Just A Flirt "Jäger"

 

Nellyvill's Joyride "Sushi"

 

Nellyvill's Just Dropped In "Kari"

 

3 UKER/WEEKS

Et par dager før trioen ble 3 uker flyttet vi valpekassen på stua, egentlig fordi Thomas skulle reise bort og jeg regnet med at i løpet av tiden han var borte ville valpene utforske litt mer av verden... De hadde ennå ikke ytret ønske om større plass så vi flyttet bare kassen slik den var og laget ikke innhengning. Det var på lørdag formiddag... Natt til søndag holdt Jäger og tispe2 holdt et lurveleven uten like! De fant ut kl. 04.30 at valpekassen er FOR LITEN! Så i en time satt jeg på gulvet med de to lykkelige rundt omkring... og den snille stille tispe1 sov så søtt på ryggen;o)) Så på søndag ble fronten på kassen tatt bort og en større inhengning ordnet! Da ble de veldig fornøyde, masse å se på og plass til mange flere bamser som er gode å ligge på:) Nå når de er våken er de veldig glad i kos fra oss 2-bente, ferskt kjøtt og geitemelk er også populært!

The puppies have moved to the livingroom to get some more space, and they're having a blast:)) A lot of new things to see and hear... they love our attention and are very social... They have tasted fresh meat and goat milk and they love it! Starting to behave like dogs now:)

 

Gutten/The Male
Tispe1/Female1
Tispe2/Female2

 

2 UKER/2 WEEKS:

Utviklingen går nå i rasende fart, øynene har vært åpen en stund, ørene har begynt å virke... de er så søte i starten når ørene åpnes - de spisser ørene og hode på skakke for å finne ut hva disse lydene er:) De er oppe på sine ben - dog ikke så stødig...men de prøver og blir stadig flinkere! De har begynt å interessere seg for hverandre og sitter og slikker på snuten til de andre, og vi to-bente er også ganske ok... spesielt gutten er sosial allerede. Dropse kan nå komme en tur innom stua før hun raskt er tilbake til valperommet, de andre kan komme inn for å hilse på de små og spesielt Bitte skulle nok ønske der var henne selv som lå der...  Til helga flytter vi kassen på stua - det skal bli godt...

The puppies are doing great, they have their eyes & ears open! They are up on their feet - not that steady, but practise makes perfection! They are not just sleeping - after feeding they are licking and biting each other on the nose;) So cute... We on two legs are starting to be interesting as well, especially the male is very social. Dropse can take a minute break from the puppies, but she is back on the puppy room in no time. The other dogs are allowed to meet the puppies and Bitte wish she is the one lying there:) Next weekend we will move the puppies at the living room - looking forward to that!

Gutten/ The male
tispe/female1
tispe/female 2

1 UKE/1 WEEK:

Da er det 1 uke siden trioen ble født og de vokser fra time til time...Dropse er en utrolig dyktig og påpasselig mamma! Ligger fjellstøtt i kassen og mat må serveres på senga:) Hun har ikke hatt den beste appetitten men nå har det ordnet seg... Jeg har ennå ikke sett snurten av en bæsj - så hun holder kassen gulle ren. Vi var spente på hvordan Dropse skulle reagere når de andre skulle på tur, hun som alltid er først i køa og er en villmann ute! Første dagene skulle hun ikke engang ut å tisse, men på 4 døgnet sto hun parat og skulle være med på joggetur... Thomas skulle teste hva hun gjorde hvis hun fikk valget å være med... hun ble med ut på trappa, stoppet opp og kom plutselig på at hun hadde valper inne og tverrsnudde!! Så Dropse er kun ut å tisser og springer inn igjen... så lenge det varer!

It's been one week since birth and the puppies are growing from hour to hour... Dropse is an amazing caring mum. She is with in the whelping box 24/7 and will hardly go outside for her needs!

Hann/Male
Tispe1/Female1
Tispe2/Female2

 

Julaften morgen startet Dropse med vage tegn på oppblokking, utpå dagen mens Pinnekjøttlukta spredte seg i huset var jeg sikker på at ting var på gang... men selvfølgelig helt i startgropa! Hun er seg selv lik, hun ville være med på tur på dagen - og synes jeg var mektig urettferdig som hadde bånd på henne! Hun skulle være med Anna og leke... Hun brukte julaften på a veksle mellom saccosekken og sofaen - peste og var litt urolig innimellom - men slett ikke mye! Natten foreløp rolig - vekte meg innimellom men sov for det meste. 1.juledag morgen startet hun med skjelvinger og mere intens pesing. I ett tiden skulle Thomas på tur med de andre hundene - og det synes Dropse var blodig urettferdig - hun hylte når de gikk, hun også ville være med... En halvtime etterpå begynte hun med pressrier... Det er jenta som skal være med på det som skjer det! 

Kl.16:03 for å være pinlig nøyaktig kom en vakker gutt til verden... Vannet hadde gått så jeg visste han kom uten pose, jeg fikk øye på et par bakføtter som kom... og gikk igjen! Det ble en tøff start for både han og Dropse - jeg måtte dra med full makt for å få han ut! Mørk som den nye eier hadde bestilt:)) og et trill rundt hode - vakker! Vekt 540 gr. Etter en halvtimes tid begynte hun på nytt å presse... og kl. 17.15 kom det en tispe - DØD! helt vissen og grå - jeg tenkte "ikke Faen" du skal leve! og etter 7-10 min bredte det seg rosa farge og hun gispet etter pusten... O´hellige jul!! Ennå var hun helt slapp og gispet etter pust. Men når hun først kom seg hev hun seg på puppen og har vært påmontert den siden:)) Og helt utrolig... jeg er fryktelig glad i hjerter, lager bjørkehjerter, strikker hjerter som pynt på annet tøy - ja i det hele tatt... helt hjerte! Tispe 1 ble født med masse pigment på nesa - formet som et HJERTE!! Det er jo bare "meant to be" jo!  Nå var jeg verdens lykkeligste oppdretter! En av hvert kjønn... Dropse tok seg en pust i bakken og sovnet - søskenparet koste seg på puppen. Etter 1,5 time begynte hun å presse igjen. Og etter en halvtime med pressrier kom en ny prinsesse til verden:) En fødsel helt etter boka, kunne vært foruten den tøffe starten til hjertebarnet men så lenge utfallet ble som det ble så gjør det ingenting:)

Dropse startet first stage of birth on Christmas day. She was very calm and slept a lot during the day... The next morning she was more uncomfortable but then again - when Thomas was about to walk the other dogs, she was more than ready to join them... 30 minutes later she startet to push!  The next hours she gave birth to 1 male and 2 females, all of them looking very good:))

Nyfødt/Newborn:

Gutten/The Boy
Tispe1/female1
Tispe2/female2

The birth:

Hannen på vei ut / the male on his way out...
Tispe1/female1
Tispe1/female1
Tispe2/female2