Valpedagbok D-kull (Nelly - Otto)

Valping er beregnet til påskeaften 22. mars - 08

Onsdag 19/3

DAG 60:

Da er vi i gang!!

Nelly vekte meg i natt kl.02.30 med rier. Nå er klokken 18.30 og fortsatt venter vi... det er langdrygt å vente på valper. Oppblokking tar lang tid, og man får ikke gjort så mye fornuftig! Nelly vil helst ha selskap rundt valpekassen så jeg sitter på madrassen min med data'n og se og hør! Det blir nok en lang natt foran oss!

Tok et siste magemål og det stoppet på 115 cm!! Da har hun lagt seg ut 39 cm og økt 15 kg.

Fredag 14/3

UKE 8 (i morra):

Da er vi inne i siste uka, og nå må jeg begynne å følge med Nelly framover! Hun har est ut siste uka - hun sitter for det meste. Når hun ligger trykker det på magen - hun stønner og peser! Det er den beste tiden i drektigheten nå... for meg vel og merke! De første ukene går man å lurer... gravid - ikke gravid, så får man stadfestet det og matvegring og slike problemer starter. Nå derimot... magen buler og det sparker inne i hånda, forberedelser til fødselen, spenningen hvem som skjuler seg der inne!

Nelly har god appetitt ennå men det går flere små måltid om dagen istede for 2 store! Er ikke plass...(",)

Den magen her e stor...

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved uke 3: 85 cm

Magemål ved uke 4: 88 cm

Magemål ved uke 5: 91 cm

Magemål ved uke 6: 97 cm

Magemål ved uke 7: 102 cm

Magemål ved uke 8: 113 cm

 

 

 

Onsdag 12/3

UKE 7 (dag 53):

Er egentlig ikke oppdaterings dato i dag (lørdag det...) men må fortelle at Nelly var med på jobb i dag og tok røntgen. Jeg hadde bestilt et kosekull på 5-6 valper - det kan jeg bare glemme... vi så 10 stk.!! Det kan jo være pluss/minus da, det er ikke lett å telle, magen er jo full av valper i alle retninger! 

Fra lørdag til i dag onsdag har hun lagt seg ut fra 102-107 cm så det skal bli spennende å se til helga hvor stor hun er da!

* Nelly has been to x-ray today, It shows about 10 puppies in her tummy!! It's difficult to count correct when all we see is puppies in all directions in there (",)

 

Lørdag 8/3 -

UKE 7 (dag 49):

Da er 7 uker gått siden parring og kun 2 igjen, ukene flyr avgårde. Så mye som skal ordnes før fødsel, tenker hele tiden at det ikke haster men nå må jeg begynne snart! I helga skal valperommet vaskes fra tak til gulv, og valpekassen skal "steames" !

Mens jeg sitter å skriver nå ligger Nelly og stønner ved siden av meg - det begynner å bli tungt , magen er stor og det er tydelig det er ubehagelig i visse stillinger... Har sett i mine notater fra tidligere kull og hun er like stor nå som da, så det kommer vel rundt 9-10 stk tenker jeg! I går kveld kjente jeg de første tegn til liv der inne også - bare helt svakt, så det blir vel mere for hver dag som går nå! Ellers er alt bare fryd og gammen med den vordene mor!

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved uke 3: 85 cm

Magemål ved uke 4: 88 cm

Magemål ved uke 5: 91 cm

Magemål ved uke 6: 97 cm

Magemål ved uke 7: 102 cm

Søndag 2/3 -

UKE 6 (dag 43):

6 uker drektig og magen henger... Nelly er stor, større enn sist faktisk! Det går veldig tregt på tur, så tregt at hun nå for det meste får egne turer! I dag tok vi turen sammen alle sammen, 4 stk FORAN og 1 BAAAAK... Buken vogger fram og tilbake (",) Frykter hvordan de siste ukene blir.

Matlysten har kommet tilbake, valpefôr går ned på høykant men det viktigste sysselsettingen nå om dagen er å sitte foran kjøleskap og vente på litt forskjellig snacks. De øynene kan stirre oss i senk gitt!

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved uke 3: 85 cm

Magemål ved uke 4: 88 cm

Magemål ved uke 5: 91 cm

Magemål ved uke 6: 97 cm

flere som har ønsket bilder av magen men det er vanskelig å få fram på bilder

Søndag 24/2 -

UKE 5 (dag 36):

Da har Nelly 5 uker drektig og jeg ser forskjell på magen fra dag til dag. Hun er fremdeles vanskelig i matveien men spiser nå litt av tørrfôret sitt - iblandet vom og våtfôr vel og merke! Menneskemat er derimot meget interessant... Nelly er jo flokkens overhode, og det viser hun så hærlig spesielt under drektighet. De andre bare faller som fluer rundt henne - uten at hun viser noen form for dominans som vi ser, imponerende å se!

Siden sist har hun vært med på jobb og en ultralyd til... der telte vi iallefall 8 små! Nelly skuffer ikke (",) Kjempespent på disse valpene - kan nesten ikke vente!!

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved uke 3: 85 cm

Magemål ved uke 4: 88 cm

Magemål ved uke 5: 91 cm

Søndag 17/2 -

UKE 4 (dag 29):

Nelly er nå halvgått i drektigheten. Den siste uka bar preg av spisevegring... hun formelig vrenger seg når hun får tilbudt tørrfôr. Matmor har prøvd det meste oppi - geitemelk, vom, rømme, smør... alskens godsaker, men nei takk!! Og når jeg putter oppi all verden som bløter opp fôret kan jeg ikke spare posjonen til neste måltid - det går rett i søpla. Vil ikke gi de andre valpefôr - da triller de mot sommeren (",) De siste dagene er hun veldig sulten på menneske mat da - og de andre lyser av missunnelse når hennes måltid består av pannekaker, vaffler, kjøttdeig, ... I morrest sto jeg å stekte fiskepinner til henne - bortskjemt? neida... Men jeg tenker på at Nelly tidligere har fått så store kull og blitt så mager etterpå at jeg ønsker hun skal ha litt på ribbene på forhånd. Men det tror jeg bare blir en ønskedrøm!

Dagene blir tilbringt sovende på rygg med struttende pupper i været! Magen begynner å bli stinn og man kan nå ane at hun endrer litt form! Hun er gladelig med på tur men holder seg bak føttene våres, ikke mye utskeielser nei! I morra blir hun med på jobb for enda en ultralyd - for å kanskje få et lite innblikk i antall (",)

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved uke 3: 85 cm

Magemål ved uke 4: 88 cm

Mandag 11/2 -

UKE 3 (dag 23):

De 2 forrige kullene til Nelly ble hun "drektig" rett etter parring. Meget rolig på tur, matglad, spesielt uttrykk i øynene. Dette ble hun nå også men det er ikke noe garanti for at hun er drektig - hormonell blir dem uansett! De siste dagene har matlysten dabbet betraktelig og de andre hundene er veldig opptatt av bakenden hennes - hun lukter tydeligvis meget godt!

I dag på dag 23 ble hun med på jobb, jeg klarte ikke holde meg unna lengre... det er jo alt for tidlig egentlig å se, MEN jaggu så vi ikke flere fosterposer!! Jeg var skjelven i knærne når vi begynte - etter 4 parringer som har resultert i kun 1 valp var dette nervepirrende skal jeg si! Så med dette er valpedagboken til Nelly åpnet...

Nelly har lagt seg ut veldig helt fra start de forrige kull - derfor har jeg startet måling allerede:

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved uke 3: 85 cm

ultralydbilde dag 23...