Valpedagbok F-kullet (Bella og Ola)

                               

Forventet valping ca. 10.juni-09

UKE 8:

Jeg har tidligere referert til F-gjengen... Det er nok ikke en hel gjeng der inne nei. Jeg har lenge hatt mistanke at det ikke gjemmer seg så veldig mange der inne. Vi tok røntgen denne uken og det er 2 stk eksklusive valper der inne...(",) Da blir det mest kos og ikke så mye slit framover! Vi får bare krysse fingre og håpe hun kommer i gang med normal fødsel! En uke gjenstår til termin og Bella har idag kommet hjem, hun trenger ingen tilvenning til flokken eller huset - hun er godt kjent men det er greit at hun er her noen dager før likevel... Akkurat nå ligger å snorker i sofaen:-)

Magemål ved 8 uker: 93 cm

Magemål ved 7 uker: 88 cm

Magemål ved 6 uker: 85 cm

Magemål ved 5 uker : 82 cm

Magemål ved start:     77 cm

 

UKE 7:

7 uker er gått og vi gleder oss veldig til vi kan kjenne f-gjengen på utsiden av magen... Etter helga kommer Mona og Bella flyttende, da skal valperommet være vasket og valpekassen på plass... og flatseng til Mona:-) Så Bella i helga og hun holder seg stram og "fit"... Valpene kjente jeg under ribbenene så de ligger rimelig langt fram, enten skjuler hun dem innmari godt eller så er det ikke så veldig stort kull... Hennes mamma Nelly har på dette tidspunkt i sine drektigheter vagget rundt med svær mage - men vi er ikke alle like heller:-) Bella har en ganske lang mage å skjule masse bebisser i...

Magemål ved 7 uker: 88 cm

Magemål ved 6 uker: 85 cm

Magemål ved 5 uker : 82 cm

Magemål ved start:     77 cm

UKE 6:

Det er ganske utrolig - men 6 uker er allerede gått i denne rekordraske drektigheten.  Det er ikke mye nytt å berette om den drektige, men Mona er glad for at hun slipper å bruke de første 10 min. av turen å lokke og dra med seg Bella! Hun er litt kjappere i pumpen... Damen har ikke mistet lysten på kaninjakt - Bella er manisk på kaniner! Mona var ute på biltur en dag og så i sidesynet noe svart som fløyg... hun trodde hun hadde lagt fra seg jakka på taket - men jaggu var det ikke Bella som hoppa ut av bakvinduet i fart - hun visste at de nærmet seg nabohuset som har kanin!!! Hun slapp fra det med et skrubbsår på haka og vår skrekk! Bella har nå lagt seg ut like mye som søsteren Bitte når hun var 6 uker drektig. Men forskjellen er at Bella har større kropp til å skjule flere valper uten at det vises på målebåndet...

Magemål ved 6 uker: 85 cm

Magemål ved 5 uker : 82 cm

Magemål ved start:     77 cm

Onsdag 13/5

UKE 5:

Det blir en ny erfaring å skrive dagbok hvor hovedpersonen ikke bor hjemme og går rundt føttene mine... men jeg får nesten daglige oppdateringer fra Mona fôrvert:-) Allerede første uken etter parring slima Bella masse, så mye at det nesten var på grensen til antibiotikakur! Men dette bedret seg mot det normale i uke2.  I uke 2 og 3 ble Bella i tillegg meget treg, ville ikke på tur - ville hjem å sove!! Puppene ble rosa og store... og Mona jublet første gang hun kastet opp!

I uke 4 tok vi ultralyd, der så vi flere valper:-) Matlysten har igjen kommet seg i uke 5 og hun spiser nå valpefôr med div. remedier iblandet. Har hun selv fått bestemme dagen har den bestått i å ligge å dra seg på ryggen i senga... og Mona gå tur alene!!

Magemål ved 5 uker : 82 cm

Magemål ved start:     77 cm