Valpedagbok J-kull

Forventet valping 23-24.Desember -11

Uke 8:

Helt utrolig men nå er det snart dags til fødsel... Valperommet er vasket og polert, valpekassen er malt og satt opp... Utstyr til fødsel er klart - så nå er det bare å vente! Lenge siden jeg har vært så spent hva som skjuler seg inne i magen - som jeg har sagt tidligere, hun er stinn og stram i magen men langt i fra stor! det bobler av liv flere plasser så flere enn 2-3 er det tror jeg! jeg har tippet rundt 5 jeg... damen selv er ikke affisert av magen i det hele tatt - er i sitt ess ute i skogen.  Leker så heftig med de andre at jeg bryter inn og sier stopp, hun starter avgårde på sprang som tidligere men jeg ser hun dapper raskere av i spurtene sine :)

Mat er et eget kapittel, hun håndmates!! Hun er veldig lik Nelly - jeg får flashback til hennes drektigheter! Alt annet enn hundefôr går ned... Dropse som aldri har ligget på rygg - ruller seg ofte over på ryggen og snorker med puppene rett til værs:) Jeg begynner nå å ligge ned i 1 etg. slik at jeg får en viss kontroll på henne på natters tid - litt greit når man skal på  jobb og fått med seg tidlige tegn på oppblokking!

Dette er siste innlegg i dagboken før ting skjer... so stay tuned - I'll be bakck!

* Only a few days before the birth - I can't wait :) Dropse is not that big but her belly is really hard! As I said last week - she is not affected by her pregnancy! She is like a tornado outside, play like she use to with the others - and sometimes I need to say stop! She is a pain in the neck when it comes to food - I have to handfeed her... and everything but dogfood is ok! From no on I sleep downstairs to keep track of her! This is my last update before the birth - so stay tuned - I'll be back!

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved 7 uker: 92 cm.

Magemål ved 8 uker:vises ikke på målebåndet fra sist uke - men magen har endret form og er stinn og stram!

Uke 7:

Bare 14 dager igjen til nysgjerrigheten kan stilles! Det har gått sabla fort - har vel litt med at Dropse ikke er affisert av drektigheten "what so ever"! Hun er heller ikke særlig stor - så mange er det nok ikke! For en uke siden skrev jeg at hun ikke skulle være med på joggeturer mer - det er avlyst! Dropse skal være med - så Thomas må bare ta hensyn! Så lenge hun er i hurramegrundt humør og løper av hjertens lyst får hun være med! 

Nå brukes dagene til å kjenne på dansende valper - jeg blir aldri lei av å kjenne valpene sparke! Det bobler i hånda...

Only 14 days left - I'm so curious, who lives inside her qute belly;) This pregnancy seems really short - mostly because Dropse is not affected "whatsoever". She is crazy as always on her daily run... She is not that big, so probably not a huge litter  but I can feel a lot of movement on both sides and on different places:)

Magemål ved start: 76 cm

Magemål ved 7 uker: 92 cm.

 

Uke 6:

Pga store dataproblemer med den bærbare pc hvor jeg har hjemmesideprogrammet mitt har jeg ikke oppdatert hjemmesiden på evigheter! Bloggen har vært rimelig oppdatert men nå har det vært fryktelig stor etterspørsel etter valpedagbok ;)) Morsomt at den er savnet ... det er jo egentlig noe jeg startet med for min egen del til ettertiden men mange ønsket å ta del i hverdagen til den drektige - derfor la jeg ut dagboken på siden.

Dropse ble parret på forrige løpetid, også den gang med Ola... jeg var den gang så sikker i min sak at hun var drektig, men den gang ei! Jeg bestemte meg at denne gangen skulle jeg ikke ha noe forhåpninger - det skulle være "det får gå som det går" holdning... men alle som driver med dette vet jo at det er bullshit! Det går jo ikke... man går å leter etter tegn hver dag, tja.. joda... neeeei... en dag er hun drektig - neste dag er hun ikke! Dropse hadde alle tegn men jeg har jo som sagt fått meg en nesestyver før og jeg våget ikke håpe! Hun ble med på jobb sånn ca. rundt  uke 4 og når ultralydproben ble lagt på magen hennes så vi ingenting!!! Hjertet dunket og jeg ble nesten kvalm... jeg har så lyst på valp etter den dama!! MEN det viste seg at Dropse har så masse muskler at vi måtte trykke temmelig hardt for å komme gjennom muskellaget ;o) Det er maratontreninga si det... JAAAA.... jeg må innrømme det kom en gledeståre! Resten av arbeidsdagen gikk som en lek.

Som skrevet over - Dropse hadde alle tegn, veldig kjælen og kos, tigger veldig gjerne menneskemat, når hun var 3 uker drektig var ikke mat godt lengre og hun kastet opp noen ganger. Hun har alltid vært et fyrverkeri i skogen og det var hun helt fram til nå i disse dager... Hun er en veldig "fit" veltrent dame og det synes på magen hennes - den er stinn, stram og hun bærer valpene langt opp og fram! Og den buler så søtt ut på siden. Joggeturene har hun vært med på men nå tror jeg vi sier stopp, snøen har kommet og det begynner å bli tungt å løpe langt!  Matlysten har kommet tilbake og forsvunnet igjen... du dæsken for en diva! Hun blir nå om dagen håndmatet med valpefôr, vom & hundemat, rømme, fløte, geitemelk, kylling, kjøttdeig, litt biff, leverpostei mm.

Så... Dropse som drektig = om mulig enda mer mammadalt enn før (og ja... mamma'n lar henne få lov - og hun skjemmer henne bort noe så grådig, og er stolt av det!!) Vi nusser og kliner, småprater og tar en liten trall sammen i sofaen så ofte vi kan!

Da godtfolk - er valpedagboken offisielt åpnet... på tide kanskje, bare 3 uker igjen ;o))